Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ! TIP OF THE DAY από την Μαρία

ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΙΣΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΝΕΛΑΔΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!!!!! ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΜΙΛΕΥΕΤΑΙ ΜΑΓΙΚΑ. 

ΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ:


Υλικά: Ζάχαρη και νερό σε αναλογία 2:1, οπότε έχουμε: Για κάθε δύο κούπες ζάχαρη , 1 κούπα νερό 3 ξυλάκια κανέλας καλής ποιότητας (όχι κασσία), πάνω κάτω 5 cm καθένα 5 καρφάκια γαρύφαλλα 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού( ή μισό κουταλάκι γλυκόζη) Κανέλα σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό , τα ξυλάκια κανέλας και τα καρφάκια του γαρύφαλλου να βράσουν. Πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το διάλυμα να κοχλάζει, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι μας μέχρι να δέσει (το δικό μου πήρε 12 λεπτά ακόμη). Αφαιρούμε από τα τοιχώματα της κατσαρόλας τον αφρό που συγκεντρώνεται εκεί.Το δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι ως εξής: Βάζουμε σε ένα κουταλάκι αρκετό και το ξαναδειάζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μείνει πάνω του ελάχιστη ποσότητα, σταγόνες. Αυτές τις σταγόνες αφήνουμε να στάξουν σε πιατάκι και πρέπει να γίνονται κόμποι, να είναι ελάχιστα πιο ρευστό από το μέλι.Όταν συμβεί αυτό, προσθέτουμε το λεμόνι ή τη γλυκόζη , ανακατεύουμε πάνω στο μάτι και αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για αρκετές ώρες (ακόμη και ένα ολόκληρο βράδυ) χωρίς να βγάλουμε τα ξυλάκια από το διάλυμά μας. Όταν πια είναι έτοιμο, το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σερβίρουμε αραιώνοντας με καυτό νερό αν θέλουμε ρόφημα και με παγωμένο αν θέλουμε αναψυκτικό. Συνήθως βάζουμε 1/3 ή 1/4 κούπας (ή ποτηριού) σιρόπι και συμπληρώνουμε με νερό

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ (Χειροποίητες κεραλοιφές της Μαρίας)

βρείτε την Μαρία στην σελίδα της: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007285776464






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου