Τι χρειαζόμαστε :
Πως φτιάχνουμε την τούρτα :
Την προηγούμενη μέρα
Συναρμολόγηση
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. βούτυρο (ανάλατο) σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 1/3 φλ. ζάχαρη
- 5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. εσανς βανίλιας
- 1 1/2 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ)
- Μαργαρίνη για το βουτύρωμα των ταψιών
- 300 γρ λευκή σοκολάτα
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο μπισκότα oreo
- 1 κρέμα γάλακτος
Πως φτιάχνουμε την τούρτα :
Την προηγούμενη μέρα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε 6 ταψάκια των 20 cm με μαργαρίνη. Τοποθετούμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί και ξαναβουτυρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μεχρι να αφρατέψει και να έχουμε μια κρέμα.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε μεχρι να αναμιχθούν καλά.
- Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το μισό μίγμα αλευριού, το μισό γάλα και αφου ενσωματωθούν το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε χωρίζοντας το μίγμα μας σε 6 μπωλ.
- Στο κάθε μπωλ προσθέτουμε σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής τόσες ώστε να έχουμε το χρώμα που θέλουμε. Ανακατεύουμε το κάθε μπωλ παρα πολυ καλά.
- Μεταφέρουμε το μίγμα απο κάθε μπωλ στα διαφορετικά ταψάκια και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν χωράνε όλα τα ταψάκια στο φούρνο μας, τα ψήνουμε με δόσεις.
- Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνου να κρυώσουν τα κέικ μέσα στο ταψάκι για περίπου 10 λετπά.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Σε ενα μπωλ ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα. Οσο μικρότερα τα κομμάτια τόσο ευκολότερα θα λιώσει.
- Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει φουσκάλες στα πλαϊνά.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα, αφήνουμε για 1 λεπτό και κατόπιν με μια σπάτουλα και απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σφίξει λίγο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο μεχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
- Παίρνουμε μια βάση για τούρτες και τοποθετούμε επάνω το μωβ κεικ.
- Απλώνουμε απο πάνω μια ποσότητα ganache.
- Τοποθετούμε απο πάνω το μπλε κεικ.
- Απλώνουμε πάλι μια ποσότητα ganache.
- Συνεχίζουμε έτσι βάζοντας τα κεικ ενναλλαξ με τη σοκολάτα. Η σειρά των χρωμάτων είναι ενδεικτική : μωβ, μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο.
- Οταν τελειώσουμε τη συναρμολόγηση, βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για να σφίξει και να μπορέσουμε να δουλέψουμε τη επικάλυψη με τη σαντιγύ καλύτερα.
- Βγάζουμε την τούρτα και την σαντιγύ απο το ψυγείο και με σπάτουλα απλώνουμε τη σαντιγύ στη τούρτα φροντίζοντας να καλύψουμε την κορυφή και τα πλαϊνά της.
- Διακοσμούμε με μπισκότα oreo ή με ζαχαρόπαστα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου