Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τούρτα ουράνιο τόξο / Rainbow Cake

Τι χρειαζόμαστε :

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. βούτυρο (ανάλατο) σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/3 φλ. ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. εσανς βανίλιας
1 1/2 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ)
Μαργαρίνη για το βουτύρωμα των ταψιών
για την ganache
300 γρ λευκή σοκολάτα                                                                   
100 γρ κρέμα γάλακτος
                                                                             Για την διακόσμηση
                                                                           1 πακέτο μπισκότα oreo
                                                                           1 κρέμα γάλακτος
 
Πως φτιάχνουμε την τούρτα :
Την προηγούμενη μέρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε 6 ταψάκια των 20 cm με μαργαρίνη. Τοποθετούμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί και ξαναβουτυρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μεχρι να αφρατέψει και να έχουμε μια κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε μεχρι να αναμιχθούν καλά.
Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το μισό μίγμα αλευριού, το μισό γάλα και αφου ενσωματωθούν το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε χωρίζοντας το μίγμα μας σε 6 μπωλ.
Στο κάθε μπωλ προσθέτουμε σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής τόσες ώστε να έχουμε το χρώμα που θέλουμε. Ανακατεύουμε το κάθε μπωλ παρα πολυ καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα απο κάθε μπωλ στα διαφορετικά ταψάκια και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν χωράνε όλα τα ταψάκια στο φούρνο μας, τα ψήνουμε με δόσεις.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνου να κρυώσουν τα κέικ μέσα στο ταψάκι για περίπου 10 λετπά.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
 Την επόμενη
Σε ενα μπωλ ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα. Οσο μικρότερα τα κομμάτια τόσο ευκολότερα θα λιώσει.
Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει φουσκάλες στα πλαϊνά.
Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα, αφήνουμε για 1 λεπτό και κατόπιν με μια σπάτουλα και απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σφίξει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο μεχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε μια βάση για τούρτες και τοποθετούμε επάνω το μωβ κεικ.
Απλώνουμε απο πάνω μια ποσότητα ganache.
Τοποθετούμε απο πάνω το μπλε κεικ.
Απλώνουμε πάλι μια ποσότητα ganache.
Συνεχίζουμε έτσι βάζοντας τα κεικ ενναλλαξ με τη σοκολάτα. Η σειρά των χρωμάτων είναι ενδεικτική : μωβ, μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο.
Οταν τελειώσουμε τη συναρμολόγηση, βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για να σφίξει και να μπορέσουμε να δουλέψουμε τη επικάλυψη με τη σαντιγύ καλύτερα.
Βγάζουμε την τούρτα και την σαντιγύ απο το ψυγείο και με σπάτουλα απλώνουμε τη σαντιγύ στη τούρτα φροντίζοντας να καλύψουμε την κορυφή και τα πλαϊνά της.
Διακοσμούμε με μπισκότα oreo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου